Καλώς ήρθατε στο νέο μου ιστολόγιο! Είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης όλων των συναδέλφων άμεσα για εκπαιδευτικά θέματα και για θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. [τηλ.6973256860 – mail:georgsot@gmail.com]

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Επιστολή παραίτησης Αιρετού ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

  

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΥ  Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

22  Φεβρουαρίου  2021

Γεωργόπουλος  Σωτήρης

τέως Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε.  Β΄ Αθήνας

[τηλ.: 6973256860    Ιστολόγιο: https://georgsot.blogspot.com/

mail: georgsot@gmail.com    Facebook: sotiris.b.georgopoulos]

 

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 18-02-2021, συγκροτήθηκε από την Π.Δ.Ε. Αττικής το ΠΥΣΠΕ της Β΄ Αθήνας για τη διετία  2021-22.

Όπως είχα δεσμευτεί, κατά την 1η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (Πέμπτη 25/2/2021) που συγκροτήθηκε για τη διετία 2021-22 μετά τις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη 2020 παρά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων μας και στις οποίες συμμετείχε στη Διεύθυνσή μας μόνο το  6,49% των συναδέλφων, θα υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αιρετού στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Β΄ Αθήνας, σεβόμενος τόσο τις συλλογικές αποφάσεις μας, όσο και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας.

Πιστεύω ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το θεσμό του αιρετού και δυστυχώς είμαστε σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να υπάρξει εκπροσώπηση με ψηφοφορία σε ποσοστά του 5% ή πολύ δε περισσότερο οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών να είναι τοποθετημένοι από το ΥΠΑΙΘ δηλαδή από την εργοδοσία. Νομίζω ότι θα πρέπει να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με αποκλειστική  ευθύνη την εμμονή του ΥΠΑΙΘ και είναι επιβεβλημένη η προστασία του θεσμού του αιρετού, που υπηρέτησε τον κλάδο και τους συναδέλφους από το 1926.

Όλα τα χρόνια, υπηρετώντας το θεσμό του Αιρετού, προσπάθησα να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης και της στήριξης σας και να λειτουργώ πάντα ως Αιρετός εκπρόσωπος όλων σας, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Προσπάθησα με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας να επικρατεί στις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ της Β΄ Αθήνας η ισονομία, η αξιοκρατία και η διαφάνεια.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους, από τα βάθη της καρδιάς μου, για τη συνεργασία μας όπως και όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και παραμένω πάντα στη διάθεση όλων των συναδέλφων.

Με εκτίμηση

Γεωργόπουλος  Σωτήρης

τέως αιρετός  Π.Υ.Σ.Π.Ε.  Β΄ Αθήνας

με τη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπ/κών (Δ.Α.Κ.Ε. / Π.Ε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου